PRAKTIJK VOOR
COACHING &
GESTALTTHERAPIE

VOORBEREIDING SABBATICAL

"Reizen is het hart verwijden"
Allard Pierson (1831-1896)


Je hebt lang gespaard, een klein kapitaal geërfd of de spaarloon­regeling betaalt zich uit: je langverwachte sabbatical gaat bijna in. Op het werk heb je je vervanging goed kunnen regelen en ook thuis wordt het gezinsrooster zo aange­past dat alles straks ook soepel draait zonder jou. In de komende maanden loop je naar Santiago de Compostella, je volgt Hadrians Wall of je fietst naar Rome. De schoenen zijn ingelopen, de fiets helemaal in orde en je bagage is gericht op ‘travelling light’. In je rugzak heb je behalve je kleding, je navigatie­appara­tuur en de noodzakelijke eerstehulp ook een belangrijke vraag ingepakt waarop je aan het einde van je reis een antwoord hoopt te hebben.
Je fysieke bagage heb je weten terug weten te brengen tot een minimum gewicht. Maar de mentale belasting kan gaandeweg groeien, zeker wanneer je bij het naderen van je einddoel nog steeds geen antwoord hebt op je vraag. Want straks is er geen tijd meer, als werk en gezin weer alle aandacht opeisen.

Tegen het Licht biedt je de gelegenheid om ook mentaal ‘light’ op pad te gaan zodat je zo onbelast en ontvankelijk mogelijk kan reizen en je jezelf de gelegen­heid geeft antwoorden te ontvan­gen die zich onderweg zullen voordoen, antwoorden op vragen die je van te voren misschien niet had bedacht.